Jag har en liten skitunge

Är det inte typiskt att just den dagen jag ska upp tidigt och öppna så sover Alice längre än till klockan sju. Jag sitter redan på bussen och Alice ligger tvärdeckad där hemma, dock är hon inställd på vintertid så för henne är klockan nu åtta. Jag är så avis på Emil som får sova trots att han har Alice. Vadå jobbigt att vara pappaledig?
Lilla älsklingen som igår skulle på kalas. 

3 anledningar till att ta nattningen istället för din partner

Igår när jag skulle natta Alice så somnade jag när jag nattade henne trots att jag hade 400saker på min to do list. Men det fick mig att tänka efter, att jag älskar fan att ta dessa nattningar - om det är lätta sådana då hon inte skriker sig till sömns såklart. 

1. Du kan somna tidigt utan telefon och dator i sikte som stör din sömn. Man sover 100% bättre utan sin telefon i sängen eller bredvid sig. Och som jag, har aldrig telefonen med mig när jag nattar Alice, då blir det så skön sömn om jag somnar med henne eftersom jag har ingenting som vibrerar bredvid mig. 

2. Har man sömnproblem ska man definitivt natta sina barn, för som i vårt fall - vill jag att Emil ska hänga med mig på kvällen får han absolut inte ta nattningen. För när det kommer till honom så spelar det liksom ingen roll om han har jobbat natt och sovit till klockan 14. För om Alice ska nattas klockan 19 så somnar han exakt lika bra då trots att han var otroligt pigg innan. Barn är alltså som sömnmedel. 

3. När ens barn blir tillräckligt stort för att sluta gosa och börjar upptäcka saker istället så kommer goset i sista hand för ett barn - ta vara på nattningen då. För i Alices fall så är det den enda tidpunkten på dygnet då hon är hyfsat gosig och vill ligga och klappa på kinden utan att slåss, dra igenom håret utan att dra mig hårt i håret osv. Hon kan liksom ligga och stirra in i min själ på kvällarna när nattningen kommer på schemat. 

Med andra ord, natta barnen och gå och lägg dig samtidigt, då får ni sova lika mycket tillsammans och får en mysig stund! Om det inte är skrik-tills-du-somnar-kväll, vilket Alice har då och då också. 

Att älska tills man spricker

Jag nattar Alice nästan varje gång hon ska nattas, ibland så gör Emil det om han vill eller om jag känner att det varit lite för många "jobbiga" nattningar på rad men för mestadels nattar jag. Så ikväll nattade jag henne i vanlig ordning, hon dricker välling, stoppar i nappen, håller om nallen - så ligger hon bara och stirrar på mig. Bara det att jag låtsas sover då hon oftast brukar blunda tidigare då, men så tittar jag upp, då ligger hon och stirrar på mig, ler pyttelite sådär så att det bara är mungiporna som flyttar sig minimalt, men hon ler i hennes ögon, och det glittrar om henne. Hon är så vacker med hennes stora ögon och lilla näsa och läppar så fjuttiga. För att få henne att somna fick jag hålla om henne och klappa henne om ryggen, då somnade hon på mindre än 30 sekunder. 

Jag bara känner att även fast det var helt tyst i rummet och hon bara stirrade på mig så kände jag mig så otroligt uppskattad och älskad av en sådan liten människa som inte kan säga något. Jag kände hur jag egentligen ville krama henne tills hon spricker men självklart gjorde jag inte det, men just hennes blick och ansikte sa verkligen mer än vad ord kan göra och jag är så himla kär i min egna unge. OJ vad hon får en att må bra, det bästa är att hon är min. Detta var alltså en bra nattning, en väldigt bra och behövlig nattning.